Gardiner – forskellige typer og forskellige designs

dreamstime_xl_20997540

Jeg havde aldrig overvejet hvor mange ting man skal tage stilling til, nå man skal vælge sine nye gardiner. Derudover havde jer endnu mindre overvejet hvor mange forskellige behov jeg faktisk har i forhold til mine gardiner.

Det er ikke ligegyldigt hvilken type, farve eller egenskab mit gardin har, og siden de jo gerne skal op en gang for alle, og så helst ikke tænkes på de næste mange år, som andet end en del af rummet, så skal det være rigtigt i første hug.

Derfor har jeg ledt nettet tyndt efter den helt rigtige udbyder, og jeg tror at jeg har fundet et meget godt bud i Boligindretningsshoppen, som rummer et vel af muligheder og forskellige egenskaber.

De typer jeg overvejer er:

Plisségardiner

Her tænker jeg enten til mit soveværelse eller ud til køkkenet. I soveværelset fordi solen står lige ind på ansigtet om morgenen, men gardinerne kan indstilles både nede fra og oppefra, så jeg kan placere gardinet i nederste halvdel af vinduet, så jeg ikke skal undvære det varme, hyggelige lys i resten af rummet når jeg vågner om morgenen.

I køkkennet har det en mere kedelig grund. Jeg bor i stueetagen, og hvis du nogen sinde har gået forbi et vindue om aftenen med lys i, ved du lige så godt som alle andre, at man helt automatisk kigger ind. Igen kan den smarte funktion med, at trække plisségardinet halvt op være smart, da det på den måde kan skærme for nysgerrige blikke.

Min anden overvejelse er:

Foldegardiner

Fordi et foldegardin ganske simpelt bare ser vildt hyggeligt ud i hjemmets stuer. De fås i så vildt mange farver og mønstre, at man tror det er løgn, og så kan de – modsat andre gardiner – afmonteres og puttes i vaskemaskinen. Lettere bliver det bare ikke.

Min sidste overvejelse er mere til fremtiden:

Lamelgardiner

Lamelgardiner ser bare bedst ud i store vinduer, og sådan nogen er jeg ikke indehaver af endnu i min lille toværelses. Men når jeg en dag får til en herskabs eller en nybygget ude ved Amager Standpark, så skal jeg have vide flydende lamelgardiner til at hænger i panoramavinduerne og bruse i vinden når jeg åbner altandøren.